Bepalen gekke sokken jouw succesfactor?

Bepalen gekke sokken jouw succesfactor?

Geplaatst Door: Stijn M. In: SokkenBlog Op: zondag, oktober 28, 2018 Reactie: 0 Hit: 979

Of ze nu met stippen of strepen zijn, of zelfs met giraffes, husky’s, grote meesters of bizarre teksten, gekke sokken hebben een aantal voordelen, waarvan je je vast nog niet bewust bent.

Mensen die gekke, vrolijk gekleurde sokken dragen, durven te laten zien dat ze niet bij de grijze massa horen. Ze stralen uit dat ze expressief en een beetje rebels zijn. Ze leiden een stille revolutie tegen ‘saai’, ‘meer van hetzelfde’ en ‘binnen de lijntjes kleuren’.

Kleding als teken van rebellie

Door de geschiedenis heen zijn er heel veel voorbeelden van mensen of zelfs hele volken die met de kleren die ze droegen stiekem of openlijk protesteerden tegen een regime. Dat was vaak het regime van nette pakken of andere uniforme kleren, maar soms ook het regime van een land.

In Schotland bijvoorbeeld heeft de kilt (de Schotse geruite rok) een lange historie als symbool van rebellie. In de 18e eeuw waren er in de Schotse Hooglanden opstanden tegen de Britse kroon. Veel Schotten droegen in die tijd een kilt met een bepaald patroon om te laten zien dat ze sympathiseerden met de opstandelingen. De kilt werd zelfs zo sterk geassocieerd met de opstanden, dat de Britse overheid het dragen ervan bij wet verbood, nadat de Schotse rebellen definitief verslagen waren bij de beroemde Slag van Culloden.

Als je onze toffe sokken draagt, is dat natuurlijk geen groots politiek statement, maar het straalt wel eigenwijsheid en individualiteit uit.

Laat zien wie je bent

Wat je draagt, zegt veel over wie je bent. Door gekke sokken te dragen, laat je zien dat je lef hebt en creatief bent. Het bezorgt je een levendig, vernieuwend en onconventioneel imago, wat vooral in werksituaties een voordeel kan zijn.

Kleurrijke sokken en sokken met grappige uitspraken of figuren laten zien dat je speels bent en ze helpen je het ijs te breken en contacten te leggen.

Onderzoek wijst uit dat iemands kledingkeuze bepaalt hoe anderen hem of haar zien en behandelen, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Voel je zelfverzekerd en vergroot je kans op succes

Maar nog belangrijker: wat je draagt, bepaalt mede hoe je over jezelf denkt. En dat straal je vervolgens weer uit!

De kleren die je draagt, veranderen zelfs letterlijk de manier waarop je je voelt en gedraagt. Je denkt namelijk niet alleen met je hersenen, maar ook met je lijf. Hier zijn diverse wetenschappelijke studies aan gewijd.

Oftewel, met een paar kleurrijke, grappige, maffe, toffe sokken aan je voeten, kun je je zelfverzekerder, moediger en creatiever voelen, waardoor je stappen in het onbekende durft te zetten, die vervolgens kunnen leiden tot meer succes. Succes hangt namelijk voor een groot deel samen met risico durven nemen.

En weet je – of het nu werkt of niet – als je dan toch van plan bent om de sprong te wagen en die spannende uitdaging aan te gaan, kun je daar net zo goed een stel opvallende, toffe sokken bij dragen. Want mocht je ondanks alles falen, dan zie je er in ieder geval geweldig uit!

 

Bron: Elite Daily