Tof! Deze zit in je winkelwagen
Zwerven door Breda by Lets Do Goods
Zwerven door Breda by Lets Do Goods
36 t/m 40

Zwerven door Breda by Lets Do Goods

12,50
Webwinkelkeur
Vertrouwd online kopen met de zekerheid van Stichting WebwinkelKeur
Beschrijving

Zwerven door Breda by Lets Do Goods

Niek is de kunstenaar van onze Bredase sok. Niek zijn leven lijkt wel een verhaal uit een film. Hij is  zeventien jaar van zijn leven dakloos geweest. Jarenlang slapen onder een brug, wonen in een bos en al lopend door ons land heen reizend. Vereenzaming en weinig vertrouwen in een ‘goede' toekomst maakte dat hij liever dakloos was. De gedachte die velen wel eens hebben om compleet van de radar te verdwijnen, die gedachte heeft Niek handen en voeten gegeven. Hij wilde niet geholpen worden door een van de vele hulporganisaties in Nederland. Zo weinig mogelijk mensen tot last zijn en veel piekeren over z'n leven hielden hem op de been.

Kunst is een constante geweest in zijn leven. Zelf vindt hij dat kunst hem minder dagdromerig maakt. Door bijvoorbeeld uit te zoeken hoe een portret, een dier of een landschap in elkaar zit. Welke stijl en welk thema past daarbij? Deze vragen maken zijn omgeving tastbaarder. Als dakloze word je vaak ontweken en zoeken maar weinig mensen oprechte verbinding. Kunst was altijd nabij en hielp hem over zaken uit het leven en zijn gevoelens te “praten”.

Voor Let's do Goods maakte Niek een schilderij van de straten waar hij eindeloos heeft rondgelopen, onopvallend en anoniem. Wij leerden Niek kennen als een zachte, intelligente man vol met principes en ideeën. We zijn er trots op dat Niek met ons project wilde meedoen om samen de sok van Breda te ontwerpen.

1 GEKOCHT = 1 GEDONEERD
Sokken worden het minst gedoneerd, maar zijn juist het meest nodig. In Nederland zijn 58.000 mensen afhankelijk van kleding inzameling, zij hebben geen toegang tot iets simpels als een nieuw paar sokken. 
Daarom doneren wij een paar voor ieder paar wat jij koopt. Lets Do Goods werkt samen met Het Leger des Heils, Quiet, Voedsel-banken en lokale partners zodat de gedoneerde sokken dáár terecht komen waar zij de grootste impact maken.

Specificaties
MerkLets Do Goods
Materialen95% katoen, 3% polyester, 2% elastan
Wasadvies30℃ - liever niet in de droger
Ean7434654969933
Heeft u een vraag over dit product?
KlantenserviceKlantenservice
Klantbeoordeling
9.1
1992 beoordelingen
Leuk divers assortiment aan sokken. Veel leuker en meer keuze dan de happy socks
- Linda van den Heuvel | 18-05-2020
Webwinkelkeur